Ăggfritt Lyxigt Bananbröd
Kategori: Bröd
Ett lite lyxigt bananbröd, utan mjölk och Àgg.
\nInnehÄller inga nötter.
\n\n
\n \n
\n
Ingredienser:
\n1 chiaÀgg (1msk chiaförn + 3 msk vatten, lÄt svÀlla 15min)
\n2 st övermogna bananer
\n2 dl naturell soygurt
\n2 tsk bikarbonat eller bakpulver
\n3 dl havregryn (glutenfria för glutenfritt, annars vanliga havregryn)
\n1 dl vetemjöl (mandelmjöl för glutenfritt)
\n1 tsk salt
\n2 msk kakao (valfritt, men blev riktigt gott)
\nEn nypa vaniljsocker (valfritt)
\nSÀtt ugnen pÄ 200 grader.
\nMosa bananerna.
\nBlanda alla torra ingredienser separat.
\nTillsÀtt chiaÀgget i bananmoset och rör om.
\nBlanda samman banansmeten med de torra ingredienserna.
\nTillsÀtt slutligen soygurten.
\n\n
\n \n
\n
Smöra och bröa en avlÀng form med vegetabiliskt margarin och Àggfritt ströbröd (glutenfritt alternativ: kokosflingor eller glutenfritt ströbröd)
\nGrÀdda mitt i ugnen MINST 45 minuter, annars blir brödet inte klart i mitten.
\n\n
\n \n \n \n \n
\n
Goda utforskade pÄlÀgg ;) : Mjölkfritt smör (typ Becel lÀttmargarin), ost (om inte mjölkallergiker), mer banan!
\nJag tycker personligen att detta bröd passar lika bra till mellanmÄl som vardagsfika. Experimentera med tillbehör! Det gör jag =).
\nEnjoy !!
\n