Glutenfri Vegansk Brownie
Kategori: Bakverk
Glutenfri vegansk brownie - kladdig, chokladig och ärligt talat... JÄTTEGOD.
Den är bakad på bl.a mandelmjöl (kan bytas ut mot annan mjölsort vid mandelallergi).
Brownien är alltså vegansk (mjölkfri, äggfri) och glutenfri. Den är även fri från soja och nötter, men innehåller som sagt mandel (kan bakas fri från mandel, se paranteser nedan).

Ingredienser
75 gram vegetabiliskt smör
1 dl stevia strö (alt. 1,5 dl farinsocker)
1 dl mandelmjölk (mandelfri brownie: 1 dl lämlig växtbaserad mjölk)
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl mandelmjöl (mandelfri brownie: 1 dl lämpligt mjöl, ev. glutenfri ljus mjölmix)
0,5 dl rismjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Blanda socker, kakao, vaniljsocker, mjölsorterna och bakpulver.
Tillsätt smöret och mandeldrycken/växtdrycken.
Klä en lämplig form med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 20-25 minuter (beroende på kakans tjocklek).
Låt svalna lite innan eventuell förflyttning av kakan från formen.
Servera med lämplig växtbaserad glass eller grädde och bär.
Veganska glassorter: havreglass (innehåller gluten), mandelglass (innehåller mandel), risglass, sojaglass (innehåller soja).
Veganska gräddalternativ: risgrädde, havregrädde (innehåller gluten), sojagrädde (innehåller soja).
house washing missouri säger:
Bloggadress: http://https://agentclean.com/find-a-location/agent-clean-of-des-moines/
Definitely, what a magnificent website and
instructive posts, I surely will bookmark your website.Have
an awsome day!
Nicholebyday säger:
Excellent web site you've got here.. It's hard to find excellent writing like yours these days. I seriously appreciate individuals like you! Take care!!