Glutenfri Pasta med Spenat och Torsk
Kategori: MatrÀtt
Underbar matrÀtt, enligt mej. Och super nyttig!
Torsk= Proteiner i mÀngder, omega-3, D-vitamin.
Spenat= vitamin K, vitamin A, vitamin C, kalium, Kalcium...
Receptet innehÄller Àven chili som Àr en utmÀrkt kÀlla till C-vitamin och B-vitaminer.
RÀtten Àr Àven mjölkfri och fri frÄn lök.
Â

Â
Ingredienser (2 portioner):
2 toskfiléer
200g spenat (fryst)
1 klick vegetabiliskt smör
Flingsalt
Svartpeppar
Muskotnöt (malen)
1 dl rÀkor
2 potioner kokta makaroner av majs (pasta d'oro)
1/2 chilifrukt (hackad)
Â
Koka makaronerna.
Tina torsken och skÀr sedan filéerna i mindre bitar.
Stek torken med flingsalt och svartpeppar tills genomstekt.
Tina spenaten i en kastrull. TillsÀtt en klick vegetabiliskt smör, muskotnöt och salt.
Rör om tills spenaten Àr varm.
Till fisken; tillsÀtt chili, rÀkor och spenaten.
Rör tillsist ner makaronerna.
Blanda och rör runt i stekpannan tills ingredienserna gÄtt samman i en ljuvlig blandning.
Â

Â
Servera direkt, exempelvis med nÄgra körsbÀrstomater.
Â
Denna rÀtt Àr godkÀnd för FODMAP, lÀs tidigare inlÀgg för mer info.
Â

Â
Trevlig matlagning och mÄltid!
Â
Â
Uppdatering 31/3-17:
Pasta kan bytas mot potatis. Koka potatisen i bitar och tillsĂ€tt sedan i stekpannan.Â
Â

Â
Â
Â