Mjölkfri vinbärspaj
Kategori: Bakverk
Självklart äggfri, nötfri och laktosfri men även Mjölkfri! Supergod, perfekt att använda sommarens nedfrysta bär till.
Serverade pajen med oatlys vaniljsås (Mjölkfri, vegan) havrebaserad. Om man vill lyxa till det lite extra funkar oatlys vaniljglass strålande också!
(en lite mindre paj)
sätt ugnen på 200°C.
1/2 liter vinbär
(Lägg dem i bottnen av formen.)
Blanda: 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
1/2 krm salt
Strö över detta på vinbären så jämnt som möjligt.
Smulorna: 1dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 dl farinsocker
75g mjölkfritt smör.
ca. 1/2 tsk Kanel (efter smak, brukar behövas en hel del.)
1/2 krm salt
Strö över smulorna och sätt in pajen i ugnen.
Brukar behöva stå i ugnen ett bra tag, ca. 40min.
Servera och njut!!