Mjölkfria grova Foccacia m soltorkade tomater och oliver
Kategori: Bröd
Veganska Foccacia utan lök såklart :)
Supergoda ! Serverade med en god kycklingsallad.
Gjorde några utan soltorkade tomater och oliver till de som inte uppskattar det... Funkade det också!
Till 8st bröd:
25g jäst
3dl vatten
3dl olivolja
1tsk salt
7dl blandat vetemjöl och grahamsmjöl (mer grahamsmjöl för grövre, jag hade ca 3dl graham och resten vetemjöl)
Värm vatten och olivolja till 37 grader i en kastrull. Lös ut jästen i lite av vätskan i en bunke och tillsätt sedan resten. Häll i salt och mjöl, lite i taget tills degen är smidig och möjlig att hantera. Jag gjorde degen i maskin. Låt degen jäsa 30 minuter.
Knåda degen och dela den i 8 delar. Rulla och platta ut varje degklump till små rundlar med ca 10cm i diameter. Lägg dem på en plåt och låt dem jäsa i 15 minuter.
Till topping:
10st soltorkade tomater (delade)
Oliver (delade)
Basilika eller rosmarin
Olivolja
Tryck i soltorkade tomater och oliver i rundlarna. Pensla dem med olivolja och krydda med basilika eller rosmarin. Grädda sedan bröden mitt i ugnen ca 12 minuter.
Klart !!
Servera dem varma.