Alternativa Recept 🍓

100% Äggfritt, glutenfritt, laktos- och mjölkfritt, sojafritt mm Alternativa recept i köket!

Mjölkfria Pizzabullar utan ägg

Kategori: Maträtt

Mjölkfria pizzabullar utan ägg, väldigt simpla men goda :) 
 
 
De närmsta bullarna på bilden är endast laktosfria och äggfria eftersom de fylls med ost.
De längre bort är mjölkfria, de har endast skink- och tomatfyllning. 
 
Ingredienser till pizza-bull-degen: 
3 dl vatten (37°C) 
25 g jäst
1 tsk salt
2 msk rapsolja 
8 dl vetemjöl (5dl vetemjöl+2 dl grahamsmjöl för lite extra fibrer) 
 
Värm vattnet till 37°C. Rör ut jästen i vätskan i en bakmaskin eller en bunke. Tillsätt salt och olja. Tillsätt lite mjöl i taget tills degen inte är kladdig men inte heller för hård. Jobba degen ordentligt smidig och låt den sedan jäsa 30 min under en bakduk. 
 
Till fyllning:
Tomatsås- blandade 2 msk tomatpuré med 2 dl krossade tomater och rejält med oregano. 
Skinka- hackad i små bitar 
Addera sedan...
Ananas, championer 
Lök- hackad 
Banan 
(Eller annan topping ni gillar på pizza )
Ost (obs de blir ej mjölkfria om ost används)
 
Dela degen på 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangulär ruta, ca 1cm tjock. 
Bre och lägg på valfri fyllning. Rulla ihop från långsidan (som en rulltårta). Skär sedan upp bullar och lägg dem på en plåt. Låt dem jäsa under en duk ca 20 min. 
 
 
Sätt ugnen på 250°C. 
Grädda bullarna ca. 10 min i mitten av ugnen. 
Låt svalna på galler.