Glutenfria Bananpannkakor utan Àgg,mjölk och soja
Kategori: Ăvrigt
Utan...utan...utan... alla frÄgar dÄ: Men...Vad Àr det i dÄ?
Ja... bra frÄga.
Dom hÀr pannkakorna Àr glutenfria, mjölkfria, Àggfria (100% vegan) och sojafria.
De innehÄller MANDEL- om mandeldryck anvÀnds enligt receptet. Denna kan absolut bytas ut mot havredryck istÀllet. För övrigt innehÄller de inga nötter.
Â
OCH de blev jÀttesmarriga! Absolut bÀsta bananpannkakorna jag gjort utan Àgg.
Â
![](https://cdn1.cdnme.se/4715963/9-3/20170528_185458_592b176fe087c31ed5747c80.jpg)
serverade med chokladsirap och skivad banan
Â
Ingredienser:
Â
40 gram glutenfri grov mix
50 gram majsmjöl
120 gram glutenfri fin mix
1 stor mogen banan
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2,5 dl mandeldryck (havredryck vid mandelallergi, finns glutenfri havredryck)
Â
Blanda de torra ingredienserna.
Mosa bananen och tillsÀtt den till mjölblandningen tillsammans med drycken.
Blanda ordentligt (anvÀnd en ballongvisp- det funkar bÀst).
LÄt smeten stÄ och tjockna ca 5 min eller medan stekpannan förbereds.
Stek pannkakorna, vÀnd nÀr pannkakan stelnat pÄ ovansidan. AnvÀnd vegetabiliskt smör vid stekningen.
Servera med bananskivor, bÀr, sylt eller sirap.
Funkar till frukost, mellanmÄl och till utflykten (kanske nÄgot att ta med till stranden...).
Â
![](https://cdn3.cdnme.se/4715963/9-3/20170528_185502_592b199fe087c31edae8cd44.jpg)
Â