Glutenfria VĂ„fflor utan Ăgg (vegan)
Kategori: Ăvrigt
Ăntligen fredag.
Hade tĂ€nkt lĂ€gga ut det hĂ€r receptet nĂ€rmare vĂ„ffeldagen men varför vĂ€nta? đ
Det var lÀnge sedan jag Ät vÄfflor sist. Kanske för att jag har tÀnkt att det Àr krÄngligt att göra glutenfria och Àggfria vÄfflor... Men oj sÄ fel jag hade! Det var faktiskt inte alls svÄrt. Och det blev riktigt bra!
Jag har dÀrför valt att dela receptet med er. VÄfflorna blir glutenfria, Àggfria, mjölkfria, fria ifrÄn soja och nötter och dessutom veganska.
Fantastiskt, eller hur?
Ingredienser
1 dl majsmjöl
1 dl rismjöl
2 msk kokosmjöl
0,5 dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
3 msk stevia strö alt. Strösocker
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt
3,5 dl havredryck (glutenfri)
Sikta ned mjölen, bakpulver, vaniljsocker och fiberhusk i en skÄl. Blanda ned stevia/socker och salt. AnvÀnd en ballongvisp. Vispa ned havredryck, lite i taget, tills smeten Àr tjock men vispbar.
Hetta upp vÄffeljÀrnet. AnvÀnd vegetabiliskt margarin och en pensel nÀr du grÀddar. Pensla pÄ mer margarin mellan varje vÄffla, annars fastnar de lÀtt i jÀrnet.
Sleva upp Ca 0,5 dl smet för en vÄffla, ungefÀr.
En sats blir dÄ ca. 8 st vÄfflor.
Servera!!
Ăvriga noteringar:
*vill man inte göra glutenfria VÄfflor sÄ kan man byta ut mjölet till vetemjöl. Observera att mÀngden vÀtska dÄ troligtvis behöver justeras.
*vÀxtbaserad dryck: havredryck kan bytas mot sojadryck.
Trevlig helg!
Glutenfritt,
mjölkfritt,
veganskt,
Ă€ggfritt