Glutenfri Tigerbanankaka utan ägg och mjölk (Vegan)
Kategori: Bakverk
Banankaka är ju jättesmidigt när bananer börjar bli gamla. Det är båda gott och enkelt att kasta ihop och bananer slipper slängas för att dom blivit dåliga.
Som en twist gjorde jag en tiger-banan-kaka, dvs som en banankaka fast som en tigerkaka.
Kakan är äggfri, mjölkgri, glutenfri och fri från soja och nötter.
Ingredienser
4 dl glutenfritt mjöl (Fin Mix)
2 dl ärtdryck (eller annan växtbaserad dryck)
3 mosade bananer
50 g vegetabiliskt smör/margarin
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl steviaströ (alt. 1 dl socker)
1 tsk vaniljsocker
Sätt på ugnen på 180 grader.
Smält smöret. Låt svalna.
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt ärtdcryck och bananerna (mosade).
Blanda i smöret och rör om noga.
Dela upp smeten jämt i två skålar. Tillsätt 2-3 msk kakao i den ena.
Häll den ljusa smeten i en smord form. Häll chokladsmeten över. Ta en gaffel och dra den 1 gång genom formen.
Ställ in i ugnen ca. 50 minuter. Testa med en sticka. Stickan ska vara torr när kakan är klar.
Skär upp och servera!
Förvaras svalt upp till 4 dagar. Kan frysas in.
Enjoy :)