Glutenfria Crêpes utan ägg och mjölk (vegan)
Kategori: Övrigt
Crêpes med chokladkräm och banan, Crêpes med champinjonstuvning, Crêpes med ostfyllning, kycklingfyllning, räkfyllning, laxfyllning... Ja, man kan göra Crêpes på många sätt. Men något som är viktigt för detta är ju ändå ett bra grundrecept.
Dessa Crêpes är glutenfria, äggfria, mjölkfria, veganska och fria från soja. De innehåller även endast ett par ingredienser och är inte alls krångliga, även om det kan låta svårt att göra Crêpes utan ägg och gluten.
Crêpes med hasselnötskräm och banan
Ingredienser:
3,5 dl ärtdryck (alt. glutenfri havredryck)
2,5 dl glutenfri ljus mjölmix
1/2 msk sirap
2 msk flytande vegetabiliskt margarin eller kokosolja
En nypa salt
1 tsk citronsaft
1 msk kallt vatten
Vispa ned mjölmixen i ärtdrycken i en skål/bunke. Tillsätt sirap, flytande margarin/kokosolja, salt, citronsaft och vatten. Vispa ihop ordentligt med en ballongvisp.
Hetta upp en stekpanna och stek Crêpes. Ha i lite flytande margarin i stekpannan mellan Crêpesen så att de inte fastnar. Ha inte i för mycket smet så att de blir för tjocka.
Fyll med valfri fyllning och servera!