Alternativa Recept 🍓

100% Äggfritt, glutenfritt, laktos- och mjölkfritt, sojafritt mm Alternativa recept i köket!

Fullkornsbröd i lÄngpanna utan mjölk och Àgg

Kategori: Bröd

Ett mjukt, saftigt bröd som rĂ€cker till mĂ„nga och Ă€r smidigt att göra! Receptet nedan Ă€r för en plĂ„t, ca 30 bullar , men kan sĂ€kert dubblas. 
\n
Perfekt att lĂ€gga in i frysen och ta fram mitt i vardagsstressen! Vad smakar dĂ„ bĂ€ttre Ă€n hembakat? 
\n
\n
\n
 
\n
Ingredienser :
\n
5 dl vatten 
\n
50 g jÀst
\n
2 tsk salt
\n
1 msk sirap 
\n
2,5 dl havreyoghurt naturell 
\n
Ev 2tsk brödkryddor (kan uteslutas) 
\n
2 dl grahamsmjöl
\n
4dl fullkornsmjöl
\n
Ca. 8 dl vetemjöl 
\n
 
\n
VĂ€rm vattnet till 37°C. Smula jĂ€sten i en bunke och tillsĂ€tt vattnet. Lös upp jĂ€sten i vattnet. TillsĂ€tt sedan salt, sirap, yoghurten och Ev kryddor (anis, fĂ€nkĂ„l) . 
\n
TillsĂ€tt grahamsmjöl och fullkornsmjöl. Blanda i vetemjöl medan du arbetar degen förhand eller i maskin. AnvĂ€nd den mĂ€ngd vetemjöl som gör degen smidig och arbeta sedan degen i ytterligare nĂ„gra minuter, 5-10 min ungefĂ€r. LĂ„t sedan degen jĂ€sa under en duk ca 40 minuter. 
\n
 
\n
\n
\n
 
\n
LĂ€gg ett bakplĂ„tspapper pĂ„ en plĂ„t och tryck ut degen pĂ„ plĂ„ten. Degen ska tĂ€cka hela plĂ„ten. SkĂ€r sedan snitt i degen sĂ„ 30 bullar formas. 
\n
LĂ„t jĂ€sa under duk i ytterligare 30 min. 
\n
SĂ€tt ugnen pĂ„ 225°C. 
\n
 
\n
\n
\n
 
\n
GrĂ€dda bullarna pĂ„ den nedersta falsen i ugnen ca. 25 min. 
\n
LĂ„t svalna pĂ„ galler UTAN duk över sig. 
\n
 
\n
\n
\n
 
\n
Servera med goda pĂ„lĂ€gg; marmelad, skinka, sylt eller bara vanligt smör :) 
\n
 
\n
\n
\n
 
\n
\n
\n
\n
\n

Frukost, barnvÀnligt, bullar, fullkorn, laktosfri, mjölkfritt, veganskt, Àggfritt