Fullkornsbröd i lÄngpanna utan mjölk och Àgg
Kategori: Bröd
Ett mjukt, saftigt bröd som rÀcker till mÄnga och Àr smidigt att göra! Receptet nedan Àr för en plÄt, ca 30 bullar , men kan sÀkert dubblas.
\nPerfekt att lÀgga in i frysen och ta fram mitt i vardagsstressen! Vad smakar dÄ bÀttre Àn hembakat?
\n\n\n \n \n \n
Ingredienser :
\n5 dl vatten
\n50 g jÀst
\n2 tsk salt
\n1 msk sirap
\n2,5 dl havreyoghurt naturell
\nEv 2tsk brödkryddor (kan uteslutas)
\n2 dl grahamsmjöl
\n4dl fullkornsmjöl
\nCa. 8 dl vetemjöl
\nVÀrm vattnet till 37°C. Smula jÀsten i en bunke och tillsÀtt vattnet. Lös upp jÀsten i vattnet. TillsÀtt sedan salt, sirap, yoghurten och Ev kryddor (anis, fÀnkÄl) .
\nTillsÀtt grahamsmjöl och fullkornsmjöl. Blanda i vetemjöl medan du arbetar degen förhand eller i maskin. AnvÀnd den mÀngd vetemjöl som gör degen smidig och arbeta sedan degen i ytterligare nÄgra minuter, 5-10 min ungefÀr. LÄt sedan degen jÀsa under en duk ca 40 minuter.
\n\n\n \n \n
\nLÀgg ett bakplÄtspapper pÄ en plÄt och tryck ut degen pÄ plÄten. Degen ska tÀcka hela plÄten. SkÀr sedan snitt i degen sÄ 30 bullar formas.
\nLÄt jÀsa under duk i ytterligare 30 min.
\nSÀtt ugnen pÄ 225°C.
\n\n\n \n \n
\nGrÀdda bullarna pÄ den nedersta falsen i ugnen ca. 25 min.
\nLÄt svalna pÄ galler UTAN duk över sig.
\n\n\n \n \n
\nServera med goda pÄlÀgg; marmelad, skinka, sylt eller bara vanligt smör :)
\n\n\n \n
\n