Fullkornsbröd i lÄngpanna utan mjölk och Àgg
Kategori: Bröd
Ett mjukt, saftigt bröd som rÀcker till mÄnga och Àr smidigt att göra! Receptet nedan Àr för en plÄt, ca 30 bullar , men kan sÀkert dubblas.
\nPerfekt att lÀgga in i frysen och ta fram mitt i vardagsstressen! Vad smakar dÄ bÀttre Àn hembakat?
\n\n
\n \n \n \n
![](https://cdn1.cdnme.se/4715963/9-3/20160823_182417_57bfb7339606ee251568fa1c.jpg)
Ingredienser :
\n5 dl vatten
\n50 g jÀst
\n2 tsk salt
\n1 msk sirap
\n2,5 dl havreyoghurt naturell
\nEv 2tsk brödkryddor (kan uteslutas)
\n2 dl grahamsmjöl
\n4dl fullkornsmjöl
\nCa. 8 dl vetemjöl
\nVÀrm vattnet till 37°C. Smula jÀsten i en bunke och tillsÀtt vattnet. Lös upp jÀsten i vattnet. TillsÀtt sedan salt, sirap, yoghurten och Ev kryddor (anis, fÀnkÄl) .
\nTillsÀtt grahamsmjöl och fullkornsmjöl. Blanda i vetemjöl medan du arbetar degen förhand eller i maskin. AnvÀnd den mÀngd vetemjöl som gör degen smidig och arbeta sedan degen i ytterligare nÄgra minuter, 5-10 min ungefÀr. LÄt sedan degen jÀsa under en duk ca 40 minuter.
\n\n
\n \n \n
\n![](https://cdn2.cdnme.se/4715963/9-3/20160823_165018_57bfb8e1e087c366025b6a29.jpg)
LÀgg ett bakplÄtspapper pÄ en plÄt och tryck ut degen pÄ plÄten. Degen ska tÀcka hela plÄten. SkÀr sedan snitt i degen sÄ 30 bullar formas.
\nLÄt jÀsa under duk i ytterligare 30 min.
\nSÀtt ugnen pÄ 225°C.
\n\n
\n \n \n
\n![](https://cdn3.cdnme.se/4715963/9-3/20160823_165023_57bfb982e087c36608166ac5.jpg)
GrÀdda bullarna pÄ den nedersta falsen i ugnen ca. 25 min.
\nLÄt svalna pÄ galler UTAN duk över sig.
\n\n
\n \n \n
\n![](https://cdn3.cdnme.se/4715963/9-3/20160823_182428_57bfba12ddf2b3513bbcc980.jpg)
Servera med goda pÄlÀgg; marmelad, skinka, sylt eller bara vanligt smör :)
\n\n
\n \n
\n![](https://cdn1.cdnme.se/4715963/9-3/20160823_182410_57bfba97e087c365ff3b3b64.jpg)