Lökfria köttbullar utan mjölk och ägg
Kategori: Maträtt
Lökfria köttbullar utan mjölk och ägg. Mycket enkla och tillagas i ugnen. Kan smaksättas lite valfritt , nedan är bara ett exempel.
Kan även göras glutenfria !
![](https://cdn3.cdnme.se/4715963/9-3/20160617_162500-1_5767fee22a6b221ae9c02eb9.jpg)
Ca 20st köttbullar:
500g köttfärs
2 msk ströbröd (2 skivor glutenfritt bröd, mixas och tillsätts i smulor)
1msk soja (utesluts vid glutenfritt)
Cayennepeppar /chilipeppar / salt / svartpeppar (krydda som du vill)
1 msk ketchup
2-3 msk vatten
(Lök, om lökfritt inte önskas, men de är goda utan lök och behövs därför inte)
![](https://cdn3.cdnme.se/4715963/9-3/20160617_154823_57680073ddf2b34cd24bc965.jpg)
Blanda alla ingredienser noga med en träslev. Rulla smeten till bollar, lika stora , och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Vätska rinner från köttbullarna i ugnen och därmed rekommenderas en plåt med lite högre kanter.
Tillaga köttbullarna ca. 15-20 min i ugnen (225°C). Skär en köttbulle på mitten för att kontrollera att de är helt klara.
Om man vill testa smaken innan man tillagar alla köttbullar kan man provsteka 2 köttbullar i en stekpanna och sedan tillsätta det som man tycker saknas innan resten av bullarna tillagas i ugnen.
![](https://cdn2.cdnme.se/4715963/9-3/20160617_154703_576801d92a6b221a9d7979e0.jpg)
Dessa köttbullar uppskattades verkligen av både mina småsyskon och mej! Rekommenderas.
Jag använde cayennepeppar, salt och peppar och tyckte smaken blev riktigt bra. Min syster, som annars inte äter köttfärs utan lök, åt upp nästan hela första satsen köttbullar - det tolkar jag som att hon tyckte om dem. :)
![](https://cdn1.cdnme.se/4715963/9-3/20160617_162506_576802b99606ee1bd70121ff.jpg)