Alternativa Recept 🍓

100% Äggfritt, glutenfritt, laktos- och mjölkfritt, sojafritt mm Alternativa recept i köket!

Nyttigare vegansk Rabarberpaj

Kategori: Bakverk

Rabarber-säsong innebär...RABARBERPAJ! 
Lite nyttigare, lika god, vegansk och väldigt enkel! 
Ingredienser: 
Rabarber 
2msk potatismjöl 
Ljus sirap (honung om inte vegan)
1 dl vetemjöl 
2dl Havregryn (fiber eller vanliga)
1/4 dl Farinsocker
50 g mjölkfritt smör (t.ex becel lätt)
Skär rabarbern och lägg bitarna i formen. Sikta över potatismjölet för att undvika att det klumpar sig. Ringla över lite sirap och blada runt lite.
Blanda mjöl, vetemjöl och farinsocker i en skål. Tillsätt smöret och arbeta till smulor.
 
Strö över smulorna (en större mängd smulor kan göras om man uppskattar mer smulor) och grädda pajen i 200°C ugn i ca. 25-30 min. Håll koll så att smulorna inte blir brända!! 
För vegansk/mjölkfritt : servera med växtbaserat alternativ. T.ex smaksatt sojagrädde eller havrevaniljsås.
För laktosfritt: servera med laktosfritt alternativ.
T.ex laktosfri vaniljkvarg, vaniljsås eller grädde.
Havrebaserad glass är ett hett tips för både vegansk och laktosfritt !! 
Njuuuuut !!
 
 
Kommentera inlägget här: