Nyttigare vegansk Rabarberpaj
Kategori: Bakverk
Rabarber-säsong innebär...RABARBERPAJ!
Lite nyttigare, lika god, vegansk och väldigt enkel!

Ingredienser:
Rabarber
2msk potatismjöl
Ljus sirap (honung om inte vegan)
1 dl vetemjöl
2dl Havregryn (fiber eller vanliga)
1/4 dl Farinsocker
50 g mjölkfritt smör (t.ex becel lätt)
Skär rabarbern och lägg bitarna i formen. Sikta över potatismjölet för att undvika att det klumpar sig. Ringla över lite sirap och blada runt lite.
Blanda mjöl, vetemjöl och farinsocker i en skål. Tillsätt smöret och arbeta till smulor.


För vegansk/mjölkfritt : servera med växtbaserat alternativ. T.ex smaksatt sojagrädde eller havrevaniljsås.
För laktosfritt: servera med laktosfritt alternativ.
T.ex laktosfri vaniljkvarg, vaniljsås eller grädde.
Havrebaserad glass är ett hett tips för både vegansk och laktosfritt !!
Njuuuuut !!