Mjölkfri Påskrulltårta utan ägg
Äggfri, Mjölkfri och därmed vegansk rulltårta med smak av apelsin, fylld av chokladkräm och toppad med ett lager gul marsipan - MUMS!
(Som en prinsesstårta - fast med choklad och rullad🐥) !!!
Bjöd på den här idag och den uppskattades verkligen av alla. Glad påsk! 🐣

Den lilla påskkycklingen på toppen är gjord av min pyssliga lillasyster. Hon använde lite av marsipanen som blev över.
bottnen:
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1,5dl socker
1msk apelsinskal
0,5dl saft från apelsin
1,5dl vatten (kan behövas mer om smeten känns tjock)
2msk mjölkfritt margarin
Blanda ingredienserna ovan till en jämn och klumpfri smet. Häll sedan smeten i en form på ett smort bakplåtspapper. (Använd mjölkfritt margarin för att smörja pappret) Grädda kakan i ugnen ca. 10 min. Medan kakan står i ugnen - gör fyllningen:
5msk chokladpuddingspulver (obs! Kolla ingredienserna så det inte innehåller mjölk! Jag använde ekströms)
Vatten (ska bli en krämig bredbar smet)
skälp genast upp kakan på ett nytt bakplåtspapper. Bre på chokladkrämen och rulla genast ihop rulltårtan. Den får inte hinna svalna, då spricker den i rullningen.

När kakan är rullad är det dags att dekorera påsktårtan! Detta behövs:
Sojagrädde
Vaniljsocker
Marsipan
Karamellfärg (gul)
Strössel eller annan valfri topping.
Vispa grädden och smaka av med valfri mängd Vaniljsocker ( sojagrädde har nämligen inte mycket smak i sig...) . Arbeta marsipanen lite mjuk och färga den med Karamellfärg. Kladdit och härligt och roligt! Kavla ut marsipanen mellan plastfolie till rätt längd och bredd. Bred på grädden först på rulltårtan och lägg sedan på marsipanen. Toppa med Strössel eller låt fantasin flöda fritt!

Glad påsk!! 🐣
