Glutenfri Äppelpaj utan mjölk
Kategori: paj
Helt glutenfri äppelpaj, även mjölk och äggfri.
Smulorna blev riktigt bra med rismjölet! Sprött och gott .
![](https://cdn1.cdnme.se/4715963/9-3/20161021_135537_580a874c2a6b224086c5cac4.jpg)
Ingredienser
4 st äpplen
1 msk kanel
2 msk flytande honung
2 msk sirap
Smulorna
0,5 dl socker
1 dl rismjöl
0,5 dl sojamjöl
0,5 dl havregryn (ren havre)
0,5 tsk bakpulver
60 g mjölkfritt smör
Skala och dela äpplena i små bitar.
Blanda äppelbitarna med kanel, honung och sirap.
Häll äppelkompotten i en ugnsform.
Blanda socker, rismjöl, sojamjöl, bakpulver och havregryn.
Väg upp 60 g smör och dela i mindre bitar för att sedan nypa ihop smöret med blandningen till smulor lättare.
![](https://cdn2.cdnme.se/4715963/9-3/20161021_112556_580a893ce087c32b935e69cd.jpg)
Stö över smulorna.
![](https://cdn2.cdnme.se/4715963/9-3/snapchat-4430622148136636225_580a89662a6b224044bbb5aa.jpg)
Sätt in pajen i ugnen.
Temperatur 175°C
Tid ca 40min.
![](https://cdn2.cdnme.se/4715963/9-3/20161021_135532_580a89b8ddf2b34076c15b4f.jpg)
Servera med oatly vaniljsås, mjölkfri vaniljglass (havre- eller sojabaserad) eller havre- eller sojabaserad grädde.
![](https://cdn1.cdnme.se/4715963/9-3/20161021_135644_580a8a2f9606ee13ec2a730e.jpg)