Glutenfri Äppelpaj utan mjölk
Kategori: paj
Helt glutenfri äppelpaj, även mjölk och äggfri.
Smulorna blev riktigt bra med rismjölet! Sprött och gott .
Ingredienser
4 st äpplen
1 msk kanel
2 msk flytande honung
2 msk sirap
Smulorna
0,5 dl socker
1 dl rismjöl
0,5 dl sojamjöl
0,5 dl havregryn (ren havre)
0,5 tsk bakpulver
60 g mjölkfritt smör
Skala och dela äpplena i små bitar.
Blanda äppelbitarna med kanel, honung och sirap.
Häll äppelkompotten i en ugnsform.
Blanda socker, rismjöl, sojamjöl, bakpulver och havregryn.
Väg upp 60 g smör och dela i mindre bitar för att sedan nypa ihop smöret med blandningen till smulor lättare.
Stö över smulorna.
Sätt in pajen i ugnen.
Temperatur 175°C
Tid ca 40min.
Servera med oatly vaniljsås, mjölkfri vaniljglass (havre- eller sojabaserad) eller havre- eller sojabaserad grädde.