Mjölkfri Kycklingfärssås utan lök
Kategori: Maträtt
Häromdagen gjorde jag en kycklingfärssås till mej och pojkvännen som vi båda uppskattade- mycket! Smakfull och fyllig samt snäll mot magen.
Den är mjölkfri samt glutenfri, sojafri och lökfri. Lök kan vara något som många IBS-magar inte uppskattar och även något som kan orsaka halsbränna.
Om lök önskas användas tillsätt 1/2 gullök och en vitlöksklyfta till receptet. Stek det tillsammans med kycklingfärsen och paprikan.
![](https://cdn3.cdnme.se/4715963/9-3/20170808_193341_598c0b6c2a6b2205c435ff5a.jpg)
Kycklingfärssås smaksatt med färsk basilika.
Ingredienser (3-4 personer, eller 2 st hungriga personer)
450 g kycklingfärs
1 st röd paprika
Kryddor: salt, svartpeppar, paprikapulver, grillkrydda (eldorados är både god och lökfri).
1/2 dl Glutenfri havredryck
1 burk krossade tomater (400g)
2-3 msk chilisås (heinz)
några droppar hot pepper sauce (lousiana alt. santa maria)
2 msk färsk basilika
Hacka paprikan och lägg den i en stekpanna med lite olivolja. Stek den mjuk och tillsätt därefter kycklingfärsen.
När färsen är genomstekt, krydda med salt, peppar, paprika och grillkrydda efter smak.
Tillsätt havredryck, chilisås, krossade tomater och hot pepper sauce. Låt koka upp.
Strö över basilikablad och låt färsen koka ca. 2 minuter på svag värme.
![](https://cdn1.cdnme.se/4715963/9-3/20170808_193337_598c0ed42a6b2205ce55e24a.jpg)
Servera med glutenfri spagetti/pasta eller ris samt med en härlig grönsallad med tomat,gurka, salladsblad och majs.
Smaklig måltid =)