Mjölkfri Mjuk Pepparkaka utan ägg
Kategori: Bakverk
De flesta mjuka pepperkakorna bakas utan ägg (jippi!) men den här var så god så måste dela receptet.
Jag gjorde den mjölkfri, dock INTE glutenfri. Så den här blir till gästerna (får se om jag orkar/hinner göra en glutenfri variant...).

Ingredienser:
1,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kryddnejlika
50g mjölkfritt smör/ mjölkfritt margarin (0,5 dl)
1,5 dl havredryck/sojadryck eller vatten
3/4 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret och rör ner i mjölblandningen tillsammans med vätskan.
Blanda ihop smeten ordentligt.
Rör ner lingonsylten.
Häll smeten i en smord och bröad form (använd mjölkfritt smör och se till att ströbrödet är äggfritt).
Grädda i ugnen ca. 45-50 minuter.

Mycket uppskattad vid fikabordet igår!
Gick väldigt fort att blanda ihop också. Sedan skötte den sig bra själv i ugnen medan jag kunde fortsätta mitt julstök!
Idag bakas det chocolate brownie fudge! Håller även på med cream cheesen på mandlar och snart ska här även kokas mjölkfri tomtegröt på mandeldryck! Och så är granen äntligen uppe också. Det börjar dra ihop sig till julafton...