Mjölkfri Oreo-Chokladtårta utan ägg
Kategori: Tårta
Här kommer ett recept på en riktig chokladdröm!
Eftersom min lillasyster älskar choklad, som vi alla gör, så gjorde jag denna tårta till henne på hennes födelsedag!
Bottnen är både mjölk- och äggfri (100% vegan) och som dekor har jag gjort en mjölkfri chokladgrädde som jag sedan har dekorerat med oreokex och chokladsås! Yes, det är så gott som det låter..

Tårtbottnen:
1 banan
1 1/2 dl socker
1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
0,75 dl havredryck
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Mjölkfritt smör och äggfritt ströbröd till formen.
Mosa bananen och vispa ihop den med sockret.

Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en bunke.
Blanda i banansmeten i mjölblandningen. Tillsätt slutligen havredrycken.
Smöra och bröa en form. Grädda i ugnen på 175 grader i ca. 35 minuter. Låt svalna på galler.

Chokladgrädde:
1 dl sojagrädde (ovispad mängd)
1,5 msk kakao
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
4 rutor mörk choklad (mjölkfri)
Vispa grädden hyfsat fast. Blanda i kakao, florsocker och vaniljsocker. Hacka chokladen och blanda ner chokladbitarna. Tips är att blanda ner ingredienserna med en ballongvisp i den vispade grädden.

Bre grädden på tårtbottnen.
Till topping:
1 paket oreo
Chokladsås (icas chokladsås är mjölkfri)
Hacka oreokakorna grovt, typ ett kex i 2-3 delar, och sätt ner dem i grädden.
Ringla över chokladsås.
Förvara tårtan kall till servering.