Glutenfri Rabarberpaj utan ägg & mjölk
Kategori: paj
Det är rabarber-tider så självklart blev det rabarberpaj vid födelsedagsfirandet förra veckan!
Pajen är mjölkfri, glutenfri, äggfri och nötfri (innehåller mandel)
Och OTROLIGT GOD! Jag kan ju avslöja att jag åt en halv paj själv...
![](https://cdn1.cdnme.se/4715963/9-3/20170706_214735_596a1e88e087c303ce9c5721.jpg)
Ingredienser:
2 dl glutenfria havregryn
2 dl strösocker
1 dl mandelmjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 gram vegetabiliskt smör
1/2 dl mandeldryck
1/2 dl ljus sirap
Rabarber i valfri generös mängd ;)
Blanda havregryn, socker, mandelmjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt mandeldryck och sirap till smöret och häll sedan smörblandningen i bunken med de torra ingredienserna.
Blanda samman.
Skär rabarberna i mindre bitar och lägg dem i en smord form. Bred över smeten.
Grädda ca 40 minuter i 150 grader.
![](https://cdn2.cdnme.se/4715963/9-3/img_20170706_222218_406_596c8e2cddf2b3761336ecdf.jpg)
Servera varm med vaniljglass (ris- eller sojabaserad för glutenfritt och mjölkfritt) och/eller vaniljsås (ekströms kokbara vaniljsås är mjölkfri och glutenfri om den kokas med mandel-/sojadryck).
![](https://cdn3.cdnme.se/4715963/9-3/20170706_214730_596c915fddf2b3760c285774.jpg)