Glutenfri Vegansk chokladkaka
Kategori: Bakverk
Nytt favoritrecept, populär bland gäster!
Även dem som inte har några allergier.
Kan även göras som muffins, förkorta bara tillagningstiden till ca. 10-12 minuter. (1 sats blir ca 16 muffins)
Kladdkakan är glutenfri, mjölkfri/äggfri (vegansk), fri från soja, nötter och mandel.
Ingredienser
50 gram vegetabiliskt smör
1,5 dl socker
1,5 dl ljus glutenfri mjölmix
1 dl rismjöl
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1,5 dl risdryck
Mandelmjöl och mandeldryck kan användas, dock inte vid mandelallergi.
Vispa socker och smör poröst.
Blanda mjölsorterna, kakaon, vaniljsockret och bakpulvret separat.
Tillsätt mjölblandningen och risdrycken till smörblandningen, lite i taget.
Blanda väl.
Häll smeten i en bakplåtsklädd form. (alt. muffinformar)
Grädda i 175 grader, 15 minuter. (12 minuter för muffins)
Låt svalna, skär upp och servera med lämplig vegansk glass/grädde och bär.
(Se inlägget med Glutenfri Vegansk brownie om du är osäker på vilket glassalternativ som passar vilken allergi)