Glutenfri Vegansk chokladkaka
Kategori: Bakverk
Nytt favoritrecept, populÀr bland gÀster!
Ăven dem som inte har nĂ„gra allergier.
Kan Àven göras som muffins, förkorta bara tillagningstiden till ca. 10-12 minuter. (1 sats blir ca 16 muffins)
Kladdkakan Àr glutenfri, mjölkfri/Àggfri (vegansk), fri frÄn soja, nötter och mandel.
Ingredienser
50 gram vegetabiliskt smör
1,5 dl socker
1,5 dl ljus glutenfri mjölmix
1 dl rismjöl
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1,5 dl risdryck
Mandelmjöl och mandeldryck kan anvÀndas, dock inte vid mandelallergi.
Vispa socker och smör poröst.
Blanda mjölsorterna, kakaon, vaniljsockret och bakpulvret separat.
TillsÀtt mjölblandningen och risdrycken till smörblandningen, lite i taget.
Blanda vÀl.
HÀll smeten i en bakplÄtsklÀdd form. (alt. muffinformar)
GrÀdda i 175 grader, 15 minuter. (12 minuter för muffins)
LÄt svalna, skÀr upp och servera med lÀmplig vegansk glass/grÀdde och bÀr.
(Se inlÀgget med Glutenfri Vegansk brownie om du Àr osÀker pÄ vilket glassalternativ som passar vilken allergi)