Lökfri Pyttipanna med Skinka
Kategori: MatrÀtt
En variant pÄ vanlig pyttipanna- med skinka. Lökfri, tillskillnad frÄn pyttipannan i frysdisken i affÀren.
Enkelt, men gott- som det ska vara.
Â
![](https://cdn2.cdnme.se/4715963/9-3/20170329_132238_58dbbe749606ee47a5850267.jpg)
Â
Ingredienser (2 personer):
Â
4 stora potatisar
250 gram skinka eller kassler
Svartpeppar
Salt
Timjan
Â
Skala potatisarna och dela dem i mindre bitar.
Koka potatisarna med lite salt i ca. 20 minuter eller tills potatisarna Àr mjuka.
HÀll av vattnet och stÀll dem Ät sidan.
Â
![](https://cdn2.cdnme.se/4715963/9-3/20170329_1237582_58dbc01fe087c31ba692daf8.jpg)
Â
TĂ€rna skinkan eller kasslern och stek dem sedan i lite olivolja.
Â
![](https://cdn2.cdnme.se/4715963/9-3/20170329_1314542_58dbc076e087c37f4ed92290.jpg)
Â
TillsÀtt potatisen, svartpeppar, timjan och lite mer olivolja efter smak.
Stek alltsammans ca. 2 minuter.
Sedan Àr det klart!
Â
![](https://cdn3.cdnme.se/4715963/9-3/20170329_1322282_58dbc11f2a6b221ae481f072.jpg)
Â
Servera med ett stekt Àgg, tomatsÄs/ketchup eller grÀddfil.
Â
Mums för snabb-lunch!
Â