Mjölkfri Kladdkaka
Kategori: Bakverk
Seg och kladdig kladdkaka, 100% mjölkfri! (även sojafri, kan då serveras med havregrädde eller havreglass)
Går snabbt att slänga ihop, inga krångligheter- perfekt sista minuten fika!

Dekorerad med chokladägg och florsocker. Servera med en varm kopp kaffe (eller ett glas saft) ;).
Ingredienser:
100g smält och avsvalnat vegetabiliskt smör (alt. 1 dl flytande mjölkfritt smör)
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 krm salt
Sätt ugnen på 150 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant (vegetabiliskt smör).
Blanda samman alla torra ingredienser i en skål eller bunke.

Tillsätt smöret och äggen och rör om tills smeten är jämn och fin.
Häll smeten i formen och grädda kakan ca. 25 minuter (beroende på formens storlek, hur tjock kakan är).
Prov-stick därför kakan då och då; den ska vara kladdig!

Servera kakan med tofuline/oatly vaniljglass eller vispad sojagrädde (smaksatt med lite vaniljsocker) och bär.
(Och kaffe... såklart)
