Glutenfri Vegansk Mjuk Pepparkaka
Kategori: Bakverk

Bakade en mjuk pepparkaka idag. Jag gjorde den vegansk, glutenfri och med mindre socker (ingen verkade mÀrka det, men jag bytte ut strösocker mot en blandning av stevia och strösocker samt drog ned pÄ mÀngden). Jag blev nöjd och tÀnkte dela med mej av en lite nyttigare variant att en god mjuk kaka till jul! VarsÄgod!
Ingredienser
1 dl stevia strö
1 dl rismjöl
1 dl kokosmjöl
0,5 dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk nejlika (mald)
1 tsk kanel
1 tsk ingefÀra
2 tsk bakpulver
3/4 dl rÄrörda Lingon
1,5-2 dl vatten eller mandeldryck
0,5 dl vegetabiliskt margarin
SÀtt ugnen pÄ 175 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. TillsÀtt lingon, smör och vÀtska. Rör om ordentligt. Mer vÀtska kan behövas om smeten blir för torr.
Tryck ut smeten i en smörad sockerkakasform.
GrÀdda kakan i ca. 25-30 min. Stick ned en tandpetare för att kolla om kakan Àr fÀrdig (stickan ska inte vara kladdig).
SkÀlp upp kakan pÄ en gÄng pÄ galler. LÄt svalna under en bakduk. SkÀr upp och servera!

Jag har Àven gjort en hÀlsosam version av brownie-fudge som jag gjorde förra Äret. LÀgger ut den imorgon tillsammans med veganskt nyttigt godis gjort pÄ endast 4 ingredienser!
För fler julrecept, se inlÀgg frÄn december förra Äret i "arkiv". DÀr finns brownie-fudge, julgodis av olika slag, ris a la Malta, julgröt, vörtbröd och vörtfrallor mm.
Njut av julbaket i LUGN OCH RO! Ingen stress i köket. Det ska vara kul, inte vÀrt att dö av julstress...
Ăt en bit kaka och var glad đ enjoy.
