Alternativa Recept 🍓

100% Äggfritt, glutenfritt, laktos- och mjölkfritt, sojafritt mm Alternativa recept i köket!

Glutenfri Chokladkaka utan Ägg och Mjölk

Kategori: Bakverk

 
Chokladkaka för chokladälskaren! Serverades här hemma på mors dag. Försvann snabbt, jag bidrog! ;) 
En riktig special-kaka som ska passa de flesta, även de med olika mat-allergier!
 
 
Kakan är äggfri, glutenfri, mjölkfri, nötfri, sojafri och inte minst... GOD! 
Kan även göras mandelfri, se kommentar på alternativa växtbaserade drycker. 
 
Chokladkaka dekorerad med jordgubbar, florsocker och chokladsås.
 
Ingredienser (1L form):
 
50 g mjölkfritt margarin
1 dl stevia strö eller 1,5 dl strösocker 
1,5 dl rismjöl
1 dl majsmjöl
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1,5 dl mandeldryck (*mandelfri: välj annan lämplig växtbaserad dryck, soja-, ris-, havre- etc. beroende på allergier)
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Vispa socker och smör pösigt. 
Blanda samtliga torra ingredienser i en separat bunke. Blanda sedan ned mjölblandningen i smörblandningen.
Tillsätt mandeldrycken och blanda noga.
Smöra en form (~1 liter) med mjölkfritt smör.
Häll ned smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen ca. 12-15 minuter. (stick ned en gaffel eller tandpetare och kolla när kakan är klar. Den ska vara kladdig i mitten.)
 
 
Låt svalna en aning. 
Vält upp kakan och strö över florsocker. Dekorera med jordgubbar och häll över lite chokladsås (O'hojs chokladsås är mjölkfri, man kan även göra egen chokladsås). 
 
 
Servera med kaffe eller te, risglass och andra tillbehör. 
 
Mums mums mums! Hugg in! 😍
 
 
Kommentera inlägget här: