Vegansk Linsgryta (Low FODMAP)
Kategori: MatrÀtt
Linsgryta, 100 % vegan, med indiska smaker.
Jag har gjort linsgrytan low FODMAP. Jag köper GoGreens röda linser pĂ„ tetra som Ă€r fĂ€rdig-kokta och snĂ€llare mot kĂ€nsliga magar. Ingen lök i heller, och det behövs inte! Kryddorna sĂ€tter smaken.Â
Â
![](https://cdn2.cdnme.se/4715963/9-3/lins1_5b224100e087c37a935bd92d.jpg)
Linsgryta serverad med ris och en grönsallad.
Â
Ingredienser (2 portioner)
Â
1 paket gogreen röda linser i tetraÂ
1 röd eller gul paprika
2 nÀvar bladspenat
500 g krossade tomaterÂ
Kryddor: IngefÀra, Kanel, Gurkmeja, Chilipeppar, salt, svartpeppar, paprikakrydda och spiskummin. (krydda efter smak och tycke)
Â
![](https://cdn2.cdnme.se/4715963/9-3/lins2_5b2241fc9606ee5c492f9053.jpg)
Â
VĂ€rm upp de krossade tomaterna i en tjockbottnad kastrull. TillsĂ€tt ev lite vatten för en lĂ€ttare konsistens.Â
NĂ€r tomatsĂ„sen kokat upp, tillsĂ€tt linserna (OBS skölj av linserna i en sil innan de tillsĂ€tts för att fĂ„ bort gasbildande Ă€mnen!) och spenaten. Krydda med kryddorna och smaka av.Â
NÀr sÄsen Äter kokat upp, sÀnk vÀrmen och lÄt grytan puttra ca. 5 minuter.
Â
Servera med ris eller pasta samt med en hĂ€rlig sallad eller kokta grönsaker.Â
Â
![](https://cdn2.cdnme.se/4715963/9-3/lins3_5b22430fe087c37a9cda9cce.jpg)
Â
Smaklig mĂ„ltid!Â