Alternativa Recept 🍓

100% Äggfritt, glutenfritt, laktos- och mjölkfritt, sojafritt mm Alternativa recept i köket!

Glutenfria Bagels (Low Fodmap)

Kategori: AllmÀnt

Glutenfria Bagels jag bakade inför en (ny)start med fodmap. Har nu pÄbörjat elimineringsfasen ingen dÄ magen blivit mycket sÀmre... KÀnns jobbigt att börja om efter 1Är med fodmap men det behövdes. Magen var ett enda kaos. Hoppas pÄ att det blir bÀttre snart. 
Tills dess blir det magvÀnliga recept pÄ bloggen, low fodmap och allergivÀnliga (som vanligt). 
Dessa bagels Àr glutenfria, Àggfria och mjölkfria. GÄr att frysa in och vÀrma i micron nÀr de ska Àtas. 
Frukost-standarden just nu! Tyckte verkligen att konsistensen pÄ bröden blev bra, som "vanliga" bagels. Jag bakade dem pÄ teffmjöl, vilket ger dem en rÄg-smak. 
 
Serverad med vegatiliskt lÀttmargarin, kalkon, tomat och gurka.
 
Ingredienser (8st):
 
7g vegetabilskt (mjölkfritt) smör
5 dl vatten
25g jÀst
1 tsk salt
1 msk mörk sirap
5 dl teffmjöl
 
SmÀlt smöret i en kastrull och tillsÀtt sedan vattnet. VÀrm vÀtskan till 37 grader. 
Smula jÀsten i en bunke (jag anvÀnde en bakmaskin men det funkar att baka förhand ocksÄ). TillsÀtt vÀtskan.
Rör ut jÀsten. 
TillsÀtt salt, sirap och sedan teffmjölet, lite i taget tills degen blir smidig. Arbeta degen ordentligt, 5 min i maskin eller 10 min förhand. Degen ska som sagt var bli vÀldigt smidig. 
LÄt jÀsa under en bakduk 30 minuter.
 
 
Koka upp 1,5 L vatten i en kastrull. TillsÀtt 1 msk salt och lÄt koka upp.
SÀtt ugnen pÄ 225 grader. 
 
Dela degen i 8 delar och forma dem till ringar genom att rulla ut dem och sedan sÀtta ihop Àndarna ordentligt. Om Àndarna inte trycks ihop ordentligt sÄ öppnar sig ringarna under kokningen. 
Koka ringarna, 4 st Ät gÄngen, ca. 2 minuter. Ta upp dem med en hÄlslev, lÄt dem droppa av ordentligt. 
LÀgg dem pÄ ett bakplÄtspapper pÄ en plÄt. 
Strö ev. över lite frön. GrÀdda 15-20 min i mitten av ugnen. 
LĂ„t svalna pĂ„ galler. Ät direkt eller frys in till senare! 
 
Enjoy! 
 
Kommentera inlÀgget hÀr: