Vegansk Glutenfri Tacopaj (äggfri, mjölkfri)
Kategori: Maträtt
Tänkt länge att det är dags för en matpaj. Här kommer en ny favorit som uppskattades av hela familjen.
Som vanligt är pajen glutenfri och dessutom vegansk. Den är därmed fri från både ägg, mjölk och kött. Den innehåller inte heller lök, för den som undviker det.
Vissa recept blir mer lyckade än andra. Det här är ett lyckat recept som jag skarpt rekommenderar som alternativ till traditionell tacos.
Ingredienser
2 1/2 dl glutenfri mjölmix
ca. 1/2 dl fiberhusk
100 g vegetabiliskt (mjölkfritt) smör
1/2 dl vatten
300-400g Anama färs (sojafärs)
1/2 burk majs
1/2 paprika
300 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 dl imat fraiche (för glutenfri använd sojabaserad)
Vegansk ost (cheddar, VioLife)
1 tomat
Blanda glutenfritt mjöl med fiberhus. Tillsätt smöret (i bitar) och vatten. Degen kan göras i maskin eller förhand. Lägg degen i kylskåpet ca. 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck ut degen i en pajform. Sätt pajformen i kylskået ca. 10 minuter. Grädda sedan i ungen 12 minuter. Gör fyllningen:
I en stekpanna lägg i paprikan (i bitar) och stek i lite olivolja. Tillsätt vegofärsen. Stek tills vegofärsen är nästan helt klar. Tillsätt sedan de krossade tomaterna, tomatpuré, mjölkfri creme fraiche och majs. Krydda med svartpeppar, salt och paprikapulver. Tillsätt majsen och eventuellt lite vatten . Låt koka upp och koka ca. 5-7 minuter. Ställ åt sidan tills pajskalet ska tas ut ur ugnen.
Fyll pajskalet nästan hela vägen upp till kanten med fyllningen. Riv över den veganska osten (VioLife cheddar rekommenderas för smaken) och toppa med skivade tomater och strö över lite oregano.
Tillaga 20 minuter i ugnen (225 grader).
Servera med tacochips, skivad banan, sallad, gurka och mjölkfri creme fraiche.
Ha en fortsatt trevlig vecka!