Alternativa Recept 🍓

100% Äggfritt, glutenfritt, laktos- och mjölkfritt, sojafritt mm Alternativa recept i köket!

Glutenfri Chokladmuffins utan Àgg (vegan)

Kategori: Bakverk

Lite bakning blev det sÄhÀr pÄ midsommarafton, för min del. VÀldigt skönt att Àntligen fÄ en dag ledigt att bara sova, sola och baka muffins! 
 
 
Muffins utan Àgg, mjölk (veganska), gluten och soja. Kladdiga chokladiga muffins toppade med hackad mörk choklad.
Perfekt att servera med en klick (soja)grÀdde eller (ris/soja/havrebaserad)vaniljglass!
 
Ingredienser ca. 11 st
1 chiaÀgg (1 msk chiafrön + 3 msk vatten, blanda och lÄt stÄ i kylskÄp 15 min)
1 dl sproud Àrtdryck 
1/2 paket sköljda kikÀrtor (frÄn tetra/burk, dvs kokade)
50 g chokladjordnötssmör alt vanligt jordnötssmör 
2 msk steviaströ alt 4 msk vanligt strösocker 
3 msk kakao
1 msk fibersirap
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
45 g mörk (mjölkfri) choklad 
 
SÀtt ugnen pÄ 175 grader. 
Blanda de torra ingredienserna. TillsÀtt kikÀrtor, sirap, Àrtdryck och jordnötssmör. 
Mixa smeten med stavmixer. Blanda sedan i chiaÀgget. Blanda ordentligt för att fÄ bort alla eventuella klumpar. 
LÄt smeten stÄ ca. 10 minuter. 
 

Förbered muffinformar och hacka chokladen grovt.
Fyll formarna till hÀlften med smet. Toppa med den hackade chokladen.
 
 
SÀtt in i ugnen ca. 12 minuter. De ska vara kladdiga i mitten nÀr de Àr klara. 
 
 
Servera! HÀrligt sega och kladdiga, med extra choklad pÄ toppen! =P
Ha en fortsatt glad midsommar!
 
 
 
Kommentera inlÀgget hÀr: