Glutenfria hummusrullar med soltorkade tomater och basilika
Kategori: Ăvrigt
Jag gör inte ofta hummus, men nÀr jag gör det sÄ gör jag min favorit: Soltorkade tomater och basilika - hummus. Det glutenfria brödet jag anvÀnde var tortillabröd gjort pÄ majs frÄn Old El Paso. Jag tycker att dom Àr de godaste, men det finns fler sorter ute pÄ marknaden om man inte hittar dessa. Man kan Àven steka egna tunnbröd.
Hummusen Ă€r jĂ€tteenkel att göra. Allt mixas bara samman i en mixer. Sen Ă€r det bara att göra rullarna, eller bre pĂ„ en smörgĂ„s. Eller ha som tillbehör till maten. Eller Ă€ta direkt ur skĂ„len.Â
Â
![](https://cdn2.cdnme.se/4715963/9-3/img_20200213_180419_5e4ed4e5e087c31ac2245ce0.jpg)
Â
Ingredienser:
Â
1 pkt kikĂ€rtor, avsköljda.Â
8 st soltorkade tomater frĂ„n burkÂ
3 msk olja frÄn de soltorkade-tomater-burken
2 msk citronsaft
1/4 tsk salt
2 msk fÀrska basilikablad
En skvÀtt vatten
Valfritt: 3 vitlöksklyftor
Kryddor: Svartpeppar, lite vitpeppar.
Â
HÀll ned samtliga ingredienser i en mixer och MIXA. Om blandningen blir torr sÄ addera vatten. Mixa tills det Àr en krÀmig massa. Bred pÄ tunnbröd/tortillas, rulla ihop dem och skÀr dem i snittar. Servera!
Â
![](https://cdn3.cdnme.se/4715963/9-3/img_20200213_143253_5e4ed62a9606ee075cab7ae4.jpg)
Före...
Â
![](https://cdn1.cdnme.se/4715963/9-3/img_20200213_180431_5e4ed6492a6b22059086e02e.jpg)
Efter!Â
Â